גשר בשיניים

הגשר מוכר אף כ"טבעות", "ברקטים", "קוביות" וכד'

אורתודנטים משתמשים בגשר בשיניים/ברקטים כדי ליישר ולמקם מחדש את השיניים ולתקן את מנשך המטופל. ניתן להשתמש בגשר יחד עם מכשירים והתקנים אחרים כדי ליצור מיקום אופטימלי של השיניים, הן מסיבות אסתטיות והן למען בריאות השיניים. בדרך כלל משתמשים במכשיר זה בקרב ילדים ובני נוער. עם זאת, מבוגרים רבים, אשר לא עברו את טיפול השיניים הנחוץ להם בצעירותם, בוחרים להרכיב גשר בשיניים כדי לתקן את בעיותיהם הדנטליות בשלב מאוחר יותר בחייהם.

באמצעות הגשר ניתן להזיז את השיניים לעמדה התקינה שלהן ולקבל סגר תקין בין קשתות השיניים העליונות לעומת התחתונות. הוא מודבק על השיניים ומחובר ע"י קשת מתכתית. החוט המתכתי שמחבר את הסמכים מפעיל כוחות על השיניים שגורמים לתזוזה שלהן. הטיפול האורתודנטי הוא טיפול ממושך. בעת הפעלת כוחות על השיניים מתרחשת תגובה ביולוגית אשר גורמת לשינויים במבנה של העצם. הכוחות המופעלים הם עדינים ל מנת לא לגרום נזק לשיניים ולעצם בעת תנועת השיניים למקום הרצוי.

מעבר ליישור השיניים וקבלת הסגר התקין, המטרה של הטיפול האורתודונטי היא למנוע מחלת חניכיים ועששת בעתיד. כמו כן, תיקון הרגלים שגורמים נזק למבנה השיניים והלסתות, תיקון ליקויי דיבור, נשימה ומניעת נזק לפרק הלסת.

אכילה

אכילה עם ברקטים

בזמן הרכבת הגשר יש להימנע מסוגי אוכל מסוימים:

  • אוכל קשה ללעיסה (לדוגמה לחמים ובשרים קשים, ירקות חיים)
  • אוכל פריך (לדוגמה, חטיפים, קרח, פופקורן)
  • אוכל דביק (לדוגמה מסטיק, קרמל, ממתקים)
  • אוכל קשה (לדוגמה אגוזים, סוכריות)
  • מזונות שנוגסים בהם, כגון קלח תירס ותפוחים

מספר ימים לאחר הרכבת הגשר/ברקטים, יש לאכול מזונות רכים הנלעסים בקלות. לאחר מספר ימים, תתרגלו לתחושה ותוכלו להרחיב את תפריט המזון, אולם עליכם להימנע מרשימת המאכלים לעיל.

התמודדות עם אי נוחות

אי נוחות בזמן יישור שיניים

לאחר הרכבת הגשר, ייתכן שתחושו אי נוחות, לרבות כאב בפה ובשיניים. תחושה זו תחלוף בתוך מספר ימים, וניתן להשתמש במשככי כאבים ללא מרשם רופא להקלה לפי הצורך. כמו כן, ייתכן שתחושו גירוי קל בלשון, בשפתיים ובפנים הלחיים, כיוון שהעור מתרגל לתחושת המתכת. היו סמוכים ובטוחים כי אי נוחות זו אינה נמשכת זמן רב, ואנחנו כאן כדי לעזור לכם בכל שלב ושלב.

ניידות שיניים

ניידות שיניים

אל תדאגו אם אתם חשים ניידות קלה של השיניים במהלך הטיפול. על השיניים להתרופף מעט כדי לנוע למקומן החדש. לאחר שהתמקמו במקומן הנכון, הן יתקבעו בחוזקה לחניכיים. אם אתם חוששים או זקוקים לעידוד, אנא פנו למרפאה ואנו נשמח לבדוק אתכם..

שיתוף פעולה במהלך הטיפול

שיתוף פעולה במהלך יישור שיניים

אתם ממלאים תפקיד מרכזי בהצלחת הטיפול! עליכם לבצע את השלבים הבאים ולטפל בצורה הטובה ביותר בברקטים ובשיניים:

  • הרכיבו את הגומיות, הרסן והמכשירים האחרים בדיוק כפי שהורה לכם האורטודנט, להבטחת הטיפול היעיל והמהיר ביותר.
  • אם נגרם נזק לחלק כלשהו של המכשיר, צרו קשר מיד עם המרפאה האורתודנטית. מכשירים פגומים לא יעבדו באותה יעילות ויאריכו את זמן הטיפול.
  • צחצוח שיניים יעיל חיוני לבריאות הפה. אוכל נתפס בקלות רבה בגשר, מה שעלול לגרום להצטברות פלאק. כדי למנוע זאת, צחצחו את שיניכם עם משחה המכילה פלואוריד ומברשת בעלת זיפים רכים לאחר כל ארוחה או חטיף.
  • בקרו בקביעות אצל האורטודנט בהתאם לתורים שנקבעו לכם. זוהי הדרך הטובה ביותר לבצע מעקב ולהתאים את הטיפול לפי הצורך להשגת תוצאות מיטביות.
  • בקרו אצל רופא השיניים לבדיקות תקופתיות ולניקוי על בסיס קבוע, לפחות פעם בשישה חודשים. ביקורים סדירים יבטיחו שיניים בריאות ונקיות ויעזרו למנוע חורים במהלך הטיפול.

ספורט

ספורט עם ברקטים

אם אתם עוסקים בפעילות ספורטיבית, במיוחד ספורט שיש בו מגע, יש צורך להשתמש במגן שיניים כדי להגן על הגשר ועל השיניים. חשוב שתתייעצו עמנו כדי לקבוע מהי ההגנה הטובה ביותר עבורכם. במקרה של תאונה במהלך משחק ספורט, בדקו את המכשירים והשיניים מיד. אם נגרם נזק, כגון שן חלבית רופפת או מכשיר שבור, צרו קשר עם המרפאה לקביעת תור לעזרה ראשונה.

עזרה ראשונה

עזרה ראשונה בעת יישור שיניים

לעתים ברקט או חוט מתרופפים. אל דאגה, אנו נתקן במהירות או נחליף כל חלק במכשיר. אם פיסת מתכת חדה בולטת בפה, השתמשו "בשעווה " שניתנה לכם ע"י האורטודנט או בחפץ קהה כמו כף כדי לדחוף אותה כלפי מטה. לאחר מכן, צרו קשר עם המרפאה כדי לקבוע תור לבדיקה ולביצוע התיקונים הנדרשים. במקרה חירום, כמו כאב חזק או פיסה בולטת שאינה זזה, פנו למרפאה ואנו נקבל אתכם מיד